Translate

woensdag 5 maart 2014

Bloemkoolstamppot met balletjes


  • 2 bloemkolen
  • 75 gr rucola
  • 40 gr zongedroogde tomaatjes
  • Handje bieslook
  • 350 gr kippengehakt
  • 1 teentje knoflook
  • 1 tl komijn
  • 1 tl chiliflakes
  • 1 tl oregano
Meng het gehakt met de fijngesneden knoflook en de kruiden.
Maak balletjes ter grootte van een golfbal en bak deze op een zacht vuur bruin.
Snij de bloemkool in stukken en was deze.
Kook in +/- 8 minuten beetgaar.
Giet de bloemkool af en stamp fijn.
Voeg de fijngesneden rucola, zongedroogde tomaten en bieslook toe.

Gebaseerd op: "Zomerstamp met gehaktballetjes" uit Het voedselzandloper kookboek p. 111. 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten